ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Роснефть" припинить буріння в Карському морі через санкції

У "Роснефти" заявили про намір забезпечити виконання ліцензійних зобов'язань з геологорозвідки

"Роснефть" припинить буріння в Карському морі через санкції
Роснефть
Фото: www.gazeta.ru

Російська державна нафтова компанія "Роснефть" призупинить буріння в Карському морі 2015 року у зв'язку з тим, що санкції проти Росії негативно вплинули на співпрацю компанії з американською ExxonMobil.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела.

"Ми не будемо бурити 2015 року. У нас немає платформи, а зараз щось робити вже пізно. Спочатку проект створювався на платформі Exxon", - повідомило джерело агентства в "Роснефти".

У прес-службі російської компанії агентству заявили, що 2015 року вона забезпечить виконання ліцензійних зобов'язань з геологорозвідки в Карському морі.

У вересні 2014 року за підсумками буріння свердловини "Університетська-1" в Карському морі "Роснефть" і ExxonMobil відкрили нове родовище на ліцензійній ділянці. Його назвали "Перемога". Державна комісія надр (ДКН) затвердила запаси родовища в обсязі 130 млн тонн нафти і 499 млрд кубометрів газу в категоріях С1 + С2.

У листопаді 2014 року голова мінприроди РФ Сергій Донський повідомляв, що "Роснефть" обіцяла до кінця року подати свою оцінку подальшого розвитку проекту в Карському морі. За його словами, після невизначеності, що виникла в "Роснефти" з Exxon через санкції, російська компанія шукала альтернативні варіанти подальшої розробки проекту. Однак 21 січня 2015 року міністр заявив, що план "Роснефти" вчасно не подано і мінприроди ініціює нараду в уряді для обговорення цього питання.

Пакет санкцій ЄС і США, введений 12 вересня 2014 року, накладає обмеження на нафтовий сектор РФ. У санкційних списках опинилися компанії "Роснефть", "Транснефть", "Газпром", "Газпром нефть", "Лукойл", "Сургутнефтьгаз". Американським і європейським компаніям заборонено експорт товарів і технологій, які можуть бути використані в російських проектах видобутку нафти на глибоководних ділянках, Арктичному шельфі або в сланцевих пластах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram