ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Підозрюваній у держзраді мешканці Вязьми загрожує від 12 до 20 років в'язниці

Адвокат підозрюваної зауважив: "Заявляєш, що і дітей багато, і багато речей, а суд дуже жорстко ставиться"

Підозрюваній у держзраді мешканці Вязьми загрожує від 12 до 20 років в'язниці

Державний адвокат обвинуваченої у державній зраді на користь України мешканки Вязьми Світлани Давидової Андрій Стебенєв назвав у п'ятницю, 30 січня, які саме строки тюремного ув'язнення їй загрожують.

Про це повідомляє "Дождь".

"Від 12 років - до 20. Є, звичайно, положення суду, які дозволяють очікувати меншого, але тут складно спрогнозувати, як піде процес. У практиці по-різному буває. Буває, начебто заявляєш, що і дітей багато, і багато речей, а суд дуже жорстко ставиться", - розповів він.

За словами Стебенєва, строк залежатиме від вагомості інформації, яку Давидова передала в посольство України. Якщо дані виявляться "надважливими", то, як розповів адвокат, до неї буде жорсткіше ставлення.

"Я планую до неї у будь-якому разі потрапити, навіть якщо слідчих дій жодних не буде. Тому що мені треба обговорити, як мені бути", - додав Стебенєв.

Давидову помістили в СІЗО "Лефортово" після порушення кримінальної справи за фактом державної зради на користь України. У квітні 2014 року вона подзвонила в українське посольство у Москві і повідомила, що військова частина поблизу її будинку спорожніла. Давидова припустила, що військовослужбовці вирушили в Донецьк.

Щодо неї порушили кримінальну справу за статтею 275 КК РФ ("Державна зрада").

Зазначимо, що у Давидової та її чоловіка Анатолія Горлова семеро дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram