ГоловнаСвіт

Російський мільярдер Дерипаска вважає, що Росію попереду чекає найгірше

Олігарх сказав, що Росія зараз - країна найбільших ризиків

Російський мільярдер Дерипаска вважає, що Росію попереду чекає найгірше
Архивное фото
Фото: suchkov.net

Росія опинилася між 1993 і 1995 рр. за складністю ситуації в економіці, все найгірше ще попереду. Таку думку висловив російський олігарх Олег Дерипаска в інтерв'ю кореспонденту Archie Goodwin у Давосі (Швейцарія) 22 січня, передає Цензор.НЕТ.

"Росія перебуває у важкій ситуації. Всі не просто прогнозують відсутність зростання, а й прогнозують спад", - сказав мільярдер.

На його думку, Росія зараз - країна найбільших ризиків, і криза не обмине жодну з галузей.

"Російському бізнесу зараз не вдається залучати кошти ні всередині країни, ні за кордоном. Вони (кредитори) всі однакові. Вони дивляться на ризики, а Росія зараз перебуває під найбільшим ризиком. ЦБ заганяє російський бізнес на кладовище! Це саме те, чого і ЦБ, і уряд домагаються", - цитує Дерипаску видання.

"Вони ж хочуть домогтися нульової інфляції. Найбільш, я думаю, низька інфляція - на кладовищі, там уже нікому нічого не потрібно. Це ж небожителі, космонавти. Я думаю, якщо буде нова російська космічна станція створена, простіше ЦБ і ще деяких особливо впевнених економістів у завтрашньому дні відвантажити туди, щоб вони звідти коментували.

У них буде більш наближений погляд на нашу економіку з космосу", - сказав Дерипаска.

Раніше суд відібрав у Дерипаски колишній його український актив - Запорізький алюмінієвий комбінат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram