ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії завели справу на 75-річного опозиціонера

Активіста звинуватили в підтримці карикатуристів із Charlie Hebdo

У Росії завели справу на 75-річного опозиціонера
Пророк Мухаммед на обложке Charlie Hebdo
Фото: EPA/UPG

У Росії на 75-річного активіста опозиції Володимира Іонова завели кримінальну справу за неодноразове порушення закону про мітинги.

Про це у Твіттері написав адвокат Іонова Сергій Панченко в п'ятницю, 16 січня.

Іонову висунули звинувачення за 212 статтею Кримінального кодексу Росії (неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування). Панченко написав у своєму мікроблозі, що Іонову дали підписку про невиїзд.

Слідство вважає, що Іонов брав участь у несанкціонованих акціях 10, 13, 14 і 15 січня. На всіх його затримувала поліція.

Суд оштрафував Іонова на 20 тис. рублів ($310) після того, як 10 січня він вийшов на Манежну площу з плакатом Je Suis Charlie ("Я - Шарлі") на підтримку карикатуристів з французького сатиричного журналу Charlie Hebdo. 15 січня його затримала поліція на акції на Манежній площі за, як пише видання "Медіазона", повторне порушення законодавства про мітинги. Його оштрафували ще на 150 тис. рублів ($2300).

Активіста Марка Гальперіна, якого також затримували і 10 січня, і 15 січня, суд у п'ятницю засудив до 38 діб арешту за "повторне" порушення на мітингу.

За порушення 212 статті Кримінального кодексу передбачається покарання у вигляді штрафу від 600 тис. рублів ($9254) до мільйона рублів ($15,4 тис.), примусових робіт до п'яти років або позбавлення волі строком до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram