ГоловнаСвіт

У Камеруні ліквідовано понад 140 бойовиків "Боко Харам"

Нігерійські терористи активізувалися у Камеруні

У Камеруні ліквідовано понад 140 бойовиків "Боко Харам"
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Щонайменше 143 бойовиків нігерійського терористичного угруповання "Боко Харам" вбитло під час нападу на військову базу в Камеруні в понеділок, 12 січня.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Терористи втратили 143 людини і важливе військове обладнання, яке складається зі штурмових гвинтівок різних марок, важких озброєнь і куль всіх калібрів", - заявив міністр зв'язку Камеруну Ісса Тчірома Бакарі.

"Втрати з боку Камеруну - одна людина, капрал Бел Онан, ще чотири людини поранені", - додав він.

Точна кількість втрат серед бойовиків невідома, оскільки армія Камеруну визначає кількість жертв або візуально, або шляхом підрахунку знищених транспортних засобів, зазначає агентство.

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних в Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. Раніше цілями бойовиків ставали переважно об'єкти, пов'язані з армією і поліцією. Проте останнім часом екстремісти почали регулярно нападати на лідерів релігійних громад і мирних жителів.

Однією з найрезонансніших справ стало викрадення бойовиками 276 школярок у нігерійському місті Чібок у квітні 2014 року. Ісламісти пообіцяли продати дівчаток в рабство або насильно видати заміж. 57 ученицям вдалося повернутися додому. На початку листопада лідер "Боко Харам" Абубакар Шекау у своєму відеозверненні заявив, що 219 полонених школярок прийняли іслам і були видані заміж. У жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram