ГоловнаСвіт

Саудівський принц: нафта більше ніколи не коштуватиме $100

Аль-Валід ібн Талал назвав теорії про змову Ер-Ріяда і Вашингтона проти Москви "дурницею"

Саудівський принц: нафта більше ніколи не коштуватиме $100
Аль-Валид ибн Талал, Alwaleed bin Talal
Фото: EPA/UPG

Мыльярдер, принц Саудівської Аравії Аль-Валід ібн Талал (Alwaleed bin Talal) вважає, що ціна на нафту більше ніколи не підніметься до рівня у $100 за барель.

Про це він заявив в інтерв'ю USA Today.

"Якщо пропозиція нафти залишиться на нинішньому рівні, а попит на неї буде низьким, то краще припускати, що ціна впаде ще сильніше. Якщо ж пропозиція нафти зменшиться, а попит зросте, то ціни можуть також зрости. Однак я впевнений, ми більше ніколи не побачимо ціну у $100 за барель. Я казав рік тому, що ціна на нафту вище ніж $100 штучна. Вона неправильна", - заявив Аль-Валід ібн Талал, відповідаючи на питання про те, чи падатимуть далі ціни на нафту.

На думку принца Саудівської Аравії, ніхто не очікував такого різкого падіння цін на нафту - ні Саудівська Аравія, ні всі інші країни.

"Ніхто не очікував, що таке (падіння цін - ред.) відбудеться. Всі, хто кажуть, що вони очікували цього 50%-го падіння, кажуть неправду. Міністр нафти Саудівської Аравії в липні публічно заявив, що $100 за барель - гарна ціна для споживачів і виробників. і менш ніж через півроку ціна на нафту впала на 50%", - зазначив принц.

Крім того, Аль-Валід ібн Талал заявив, що вважає теорії про змову Ер-Ріяда і Вашингтона проти Москви "дурницею", оскільки низькі ціни на нафту, на його думку, шкодять економіці Саудівської Аравії так само, як і Росії. Якби Саудівська Аравія вчинила саме так, вона б "вистрілила собі в ногу", підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram