ГоловнаСвіт

Charlie Hebdo опублікує нові карикатури на пророка Мухаммеда

Наклад свіжого номера паризького журналу становитиме мільйон примірників

Charlie Hebdo опублікує нові карикатури на пророка Мухаммеда
Фото: EPA/UPG

У наступному номері Charlie Hebdo знову опублікують карикатури на пророка Мухаммеда, які вважають причиною нападу на редакцію паризького тижневика.

Про це адвокат видання Рішар Малка (Richard Malka) повідомив в ефірі радіостанції France Info, інформує RTL.

Він зазначив, що в середу, 14 січня, у кіосках і Франції, і всьому світу читачі знайдуть свій звичний Charlie Hebdo. "Ми не поступимося, інакше все це буде безглуздо", - сказав Малка.

За його версією, слова Je suis Charlie означають, що "ви маєте право критикувати мою релігію". "Ми не маємо права критикувати іудея, тому що він іудей, мусульманина, тому що він мусульманин, християнина, тому що він християнин. Однак ви можете сказати все що хочете, найжахливіші речі, і ми їх говоримо про християнство, іудаїзм і іслам", - пояснив він.

Раніше Малка заявив, що тираж свіжого номера становитиме мільйон екземплярів (зазвичай виходило 60 тис.).

Нагадаємо, 7 січня озброєні люди влаштували стрілянину в редакції Charlie Hebdo у Парижі. Загинули 12 осіб, у тому числі головний редактор журналу, 11 людей отримали поранення. Одного з нападників затримали, двоє - брати Саїд і Шериф Куаші - змогли втекти. 9 січня вони захопили заручника і сховалися в приміщенні друкарні у місті Даммартен-ан-Гоель недалеко від французької столиці. Під час штурму їх убили, заручник не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram