ГоловнаСвіт

У Франції мобілізують 10 тис. солдатів через загрози терактів

Французька влада скерувала 4,7 тис. поліцейських охороняти 717 єврейських шкіл.

У Франції мобілізують 10 тис. солдатів через загрози терактів
архив
Фото: EPA/UPG

У Франції до 13 січня мобілізують понад 10 тис. солдатів через загрози терактів.

 Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на міністра оборони Франції Жан-Іва Ле Дріана.

Такого заходу вжито після того, як минулого тижня в результаті двох атак ісламських бойовиків загинули 17 людей.

"Загрози залишаються, і ми повинні захиститися від них. Це операція для забезпечення внутрішньої безпеки, в якій  задіють майже стільки само військових, скільки служать у наших зарубіжних місіях", - пояснив Ле Дріан.

Крім того, міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов заявив, що в забезпеченні безпеки 717 єврейських шкіл у всій країні візьмуть участь 4,7 тис. поліцейських.

Нагадаємо, вранці 7 січня три озброєні особи атакували редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Загинули 12 людей, ще 11 були поранені. Підозрюваних - братів Саїда і Шеріфа Куаші - 9 січня заблокували в місті Даммартен-ан-Гоель, за 50 кілометрів від Парижа. Там вони захопили одного заручника і сховалися в приміщенні друкарні. Під час спецоперації терористів ліквідували, заручник не постраждав. Третій підозрюваний в участі в теракті - Хамід Мюрад - добровільно здався поліції після нападу.

9 січня відбувся напад на кошерний супермаркет у Парижі. Терорист Амеді Кулібалі з двома автоматами Калашникова увірвався в магазин і взяв заручників. Він зажадав від поліції залишити в спокої братів Куаші. Під час штурму Кулібалі убили. До цього злочинець устиг убити чотирьох заручників.

У неділю, 11 січня, в кількох французьких містах, а також у кількох містах по всьому світу пройшли марші солідарності з жертвами терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram