ГоловнаСвіт

"Боко Харам" спалила 16 поселень в Нігерії, повідомляють про 2000 убитих

Ісламісти активізували бойові дії біля озера Чад

"Боко Харам" спалила 16 поселень в Нігерії, повідомляють про 2000 убитих
Фото: novostiua.net

Бойовики "Боко Харам" за останній тиждень спалили 16 міст і сіл на півночі Нігерії у штаті Борно, зокрема 10-тисячне місто Бага на березі озера Чад.

"Вони спалили дотла всі 16 міст і сіл, зокрема міста Бага, Дорон Бага, Кауйє Курос і Бундура", - заявив AFP Муса Букар, голова адміністрації сусіднього міста Кукава. "Ці міста просто зникли, спалено дотла. Весь район просто встелено тілами", - цитує NBC News сенатора від Борно Ахмеда Халіфу.

Житель Баги і глава профспілки торговців рибою штату Борно Абубакар Гаманді підтвердив атаки, які відбулися в середу, і додав, що сотні місцевих жителів втекли від бойовиків на острови озера Чад.

BBC з посиланням на місцевих жителів також повідомляють, що бойовики вщент спалили місто Бага. За словами очевидців, на вулицях міста лежать трупи, кількість убитих може сягнути двох тисяч. Понад 10 тисяч людей втекли в Чад.

Нагадаємо, "Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. У жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram