ГоловнаСвіт

У Парижі почалася траурна церемонія за загиблими в теракті

Двох підозрюваних у теракті бачили на півночі Франції

У Парижі почалася траурна церемонія за загиблими в теракті
Фото: EPA/UPG

Рівно опівдні в префектурі Парижа почалася траурна церемонія за загиблими під час нападу на сатиричний журнал. Про це повідомляє France 24.

Церемонія проходить за участю президента Франції Франсуа Олланда.

У зв'язку із ситуацією він запросив Ніколя Саркозі в Єлисейський палац. Саркозі сказав, що прийняв запрошення, щоб продемонструвати єдність Франції.

Окрім того, як повідомляє агентство Франс Пресс із посиланням на джерело, двох підозрюваних у скоєнні збройного нападу на паризьку штаб-квартиру сатиричного тижневика Charlie Hebdo бачили в департаменті Ена на півночі Франції.

Згідно з отриманою інформацією, керуючий заправною станцією недалеко від міста Вілле-Котре "упізнав двох чоловіків, підозрюваних в участі в атаці на редакцію журналу Charlie Hebdo", цитує агентство Франс Пресс своє джерело.

Повідомляють, що підозрювані перебували в автомобілі марки Renault Clio сірого кольору і були озброєні.

За даними іншого джерела агентства, чоловіки були в масках, з озброєння зауважено автомат Калашникова і гранатомет.

За даними ЗМІ, підозрюваними в атаці на редакцію Charlie Hebdo, жертвами якої стали 12 осіб, є двоє чоловіків віком 32 і 34 роки - брати Саїд і Шеріф Куаші. Нагадаємо, вранці в середу двоє зловмисників увірвалися в будівлю редакції і відкрили вогонь по людях. Третій передбачуваний злочинець чекав на співучасників у машині. Нападникам удалося втекти. Пізніше один з оголошених у розшук - 18-річний Хамід Мурад - здався поліції і заявив, що має алібі.

Поліція опублікувала фото, щоб отримати від свідків інформацію про підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram