ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний відмовився сидіти під домашнім арештом

Опозиціонер досі не отримав тексту вироку

Навальний відмовився сидіти під домашнім арештом
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний, засуджений до 3,5 року умовного ув'язнення у справі "Ив Роше. Восток", заявив, що не буде дотримуватися умов домашнього арешту.

Про це він написав у своєму блозі.

"Вироку досі немає. Не можу сказати, що моя ситуація цілком унікальна: я ж просто сиджу під арештом, узагалі без жодного папірця, навіть без резолютивної частини вироку, а мій брат Олег узагалі сидить у камері", - йдеться в повідомленні.

"Так, я все розумію, і після того, як термін отримання тексту вироку минув, буду чинити виключно за законом, відповідно до свого високого рівня правосвідомості. Я відмовляюся виконувати вимоги мого незаконного утримання під домашнім арештом", - написав Навальний.

Опозиціонер наголосив, що їхати нікуди не має наміру, а всі його пересування будуть зводитися до поїздок із дому в офіс і назад.

Нагадаємо, 30 грудня Замоскворецький суд засудив братів Навальних до 3,5 року позбавлення волі - Олексій отримав умовний термін, Олег - реальний. У відповідь на вирок у центрі Москви відбулася акція протесту. Першим правоохоронні органи затримали самого Навального, який, попри домашній арешт, вирушив у центр Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram