ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Соцпрацівники та політактівісти перекрили Тверську вулицю в Москві

Поліція почала затримання протестувальників у російській столиці

Протестували проти позбавлення соціального житла лікарі та педагоги знову перекрили Тверську вулицю в центрі російської столиці Москви.

Про це повідомляє у своєму "Твіттері" ведуча радіостанції "Эхо Москвы" Оксана Чиж у п'ятницю, 26 грудня.

За словами журналіста, протестувальники, лікарі та педагоги, вимагають зустрічі з мером Москви Сергієм Собяніним.

Блогер Філіп Кірєєв у своєму мікроблозі повідомив, що протестувальники скандують гасла "Припиніть свавілля над медиками" і "Віддайте документи на соцжитло". Також у них є фаєри і димові шашки. https://twitter.com/mynameisphilipp

Пізніше він повідомив, що на місце прибула поліція і почала затримання протестувальників.

На місце перекриття вулиці через деякий час приїхала швидка. Що сталося з потерпілим, не повідомляється, але блогер повідомив його ім'я - Віталій Пальцев.

Нагадаємо, що 2 і 30 листопада у Москві відбулися два узгоджені з владою мітингу, спрямовані проти оптимізації столичної охорони здоров'я. Реформа, про яку стало відомо в жовтні, передбачає закрити 28 медустанов і скоротити близько 7000 співробітників. Звільненим медпрацівникам пообіцяли виплатити компенсації до 500 тис. рублів, а також дати можливість перевчитися коштом міського бюджету. Учасники мітингу, що минув 30 листопада, оголосили про початок кампанії за відставку мера Москви Сергія Собяніна. 12 грудня біля московського офісу "Єдиної Росії" затримали лікарів, які протестували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram