ГоловнаСвіт

КНДР попросила заборонити показ фільму про вбивство Кім Чен Ина в Росії

Компанія Sony Pictures має намір розмістити стрічку на відеосервісі YouTube

КНДР попросила заборонити показ фільму про вбивство Кім Чен Ина в Росії
Кадр из фильма "Интервью"
Фото: Кинопоиск

Влада КНДР вважає, що американський фільм "Інтерв'ю" про замах на Кім Чен Ина є "небезпечною кінопродукцією, яка виправдовує і заохочує тероризм".

Про це радіостанції "Говорит Москва" заявили у посольстві Північної Кореї в Росії.

"Показ цієї картини мають заборонити у будь-якій державі. Тим більше, навіть важко уявити, що в такій дружній і цивілізованій країні, як Росія, демонструватимуть фільм, що розповідає про замах на главу дружньої і суверенної держави", - підкреслюється в повідомленні дипломатичного представництва .

На думку північнокорейських дипломатів, зйомка такого фільму показує "моральну незрілість і моральну ницість" США.

25 грудня проти прокату фільму в Росії виступили МЗС РФ і представник президента РФ з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой.

24 грудня фільм з'явився на торрент-трекерах. Легальні мережеві і онлайн-кінотеатри в Росії заявляють, що жодних пропозицій від компанії Sony Pictures, що володіє правами на фільм, їм наразі не надходило, але інтерес до стрічки є. Раніше цього ж дня стало відомо, що студія збирається розмістити стрічку на відеосервісі YouTube.

Незадовго до прем'єри стрічки в Нью-Йорку 18 грудня 2014 року кінокомпанія отримала погрози від невідомих влаштувати теракт під час сеансу - показ довелося скасувати. Згодом провідні американські кінотеатри відмовилися від демонстрації "Інтерв'ю". За день до цього в Інтернеті з'явився фрагмент зі стрічки - сцена смерті Кім Чен Ина. Матеріали "Інтерв'ю" повністю викрали хакери під час кібератаки на Sony Pictures наприкінці листопада.

За сюжетом, двоє телеведучих отримують можливість взяти інтерв'ю у Кім Чен Ина, однак перед поїздкою до Північної Кореї їх зараховують до лав спецслужб, після чого вони отримують наказ убити лідера КНДР.

Нагадаємо, у листопаді Путін заявив про намір зміцнювати зв'язки між РФ і КНДР.

А минулого тижня стало відомо, що Кім Чен Ина запросили до Росії на святкування Дня Перемоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram