ГоловнаСвіт

Влада Казахстану закрила журнал за статтю про Донбас

Рішення суду винесли сьогодні вночі

Влада Казахстану закрила журнал за статтю про Донбас
Фото: gazeta.kz

У Казахстані сьогодні вночі суд постановив закрити журнал "Adam bol" через інтерв'ю Міраса Нурмуханбетова "Наші на чужій війні". Так суд задовольнив позов органу місцевої виконавчої влади, згідно з яким матеріали видання "містять пропаганду війни".

Про це повідомляє прес-служба Фонду захисту свободи слова "Аділ соз".

"24 грудня під час чергового суду суддя оголосила перерву і з порушенням законодавства продовжила засідання згодом уночі. При цьому в дебатах брали участь тільки представили акімату і прокурор. Ближче до опівночі суддя оголосила рішення: позов акімату про закриття журналу задовольнити в повному обсязі", - наголошено в повідомленні.

Напередодні суд заслухав експерта, доцента кафедри політології КазНУ, кандидата політологічних наук Райхан Сейсебаєву, яка дійшла висновку, що інтерв'ю містить пропаганду війни.

За даними "Аділ соз", 23 грудня головний редактор журналу Гульжан Єргалієва, повертаючись додому після судового засідання, зазнала нападу невідомих. Після першого ж удару вона знепритомніла й отямилася, коли поруч уже нікого не було. Оскільки першого удару завдали в обличчя, Єргалієва не виключає, що якісь особистості хотіли "прикрасити" її синцями, щоб вона посоромилася бути на судовому засіданні 24 грудня, де мала виступати на дебатах. При цьому Гульжан заявила, що братиме участь за будь-яких обставин.

Нагадаємо, минулого тижня в Казахстані засудили до 5 років ув'язнення чоловіка, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram