ГоловнаСвіт

Північна Ірландія домовилася з Лондоном про реформи

Низка конфліктних питань між Белфастом і Лондоном залишається невирішеною

Північна Ірландія домовилася з Лондоном про реформи
Флаг Северной Ирландии
Фото: EPA/UPG

Владна в Північній Ірландії коаліція, а також уряд Великобританії уклали угоду з приводу низки питань, яких досі не вирішено в межах мирного процесу в Північній Ірландії.

Про це повідомляє euronews.

Йдеться, зокрема, про реформу соціальної системи та передачі Белфасту права стягувати податки з місцевих компаній.

"Цей документ передбачає програму перебудови і реформ у Північній Ірландії. І запланована перебудова - найбільш амбітна в історії Північної Ірландії", - заявив голова північноірландського уряду Пол Робінсон.

При цьому видання зазначає, що немає зрушень у таких символічних для Північної Ірландії питаннях, як проведення парадів протестантським орденом оранжистів і використання так званого прапора Ольстеру замість британського Юніон Джека.

У грудні 1921 року було підписано мирний договір між Великобританією та Ірландією, в результаті якого Ірландія отримала статус домініону, а 1949 року - повну незалежність. Північна Ірландія тим часом залишилася частиною Великобританії.

Статус Північної Ірландії, яка тривалий час домагається незалежності, є важливою проблемою Великобританії. Після референдуму про незалежність Шотландії в Північній Ірландії закликали провести референдум про відокремлення від Великобританії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram