ГоловнаСвіт

Економіка Росії обвалилася тільки через Саудівську Аравію, - Маккейн

Сенатор назвав американські санкції проти РФ неефективними

Американський сенатор Джон Маккейн висміяв заяву президента США Барак Обами про те, що валютна криза в Росії стала наслідком санкцій, заявивши, що за це слід дякувати Саудівській Аравії.

Про це повідомляє CNN.

"Ми повинні подякувати Саудівській Аравії, яка дозволила ціні за барель нафти сягнути тієї точки, коли вона різко впливає на економіку Володимира Путіна, - сказав Маккейн. - Це не має нічого спільного з будь-якими діями, вжитими президентом Сполучених Штатів".

Сенатор також додав, що, на його думку, американські санкції, які були наріжним каменем стратегії Обами в боротьбі з Росією, виявилися неефективними.

У своєму інтерв'ю CNN у неділю Обама заперечив критикам, мовляв, він не вважає, що глава Російської держави обіграв його, як доказ цього навівши економічні проблеми в Росії.

"І тепер саме Путін несе відповідальність за крах рубля, серйозну фінансову кризу і значні проблеми в російській економіці, - заявив американський президент. - Усе це зовсім не схоже на те, що хтось підманув мене чи Сполучені Штати".

Маккейна вважають одним з основних кандидатів у президенти США на виборах 2016-го від Республіканської партії. Він також критикував рішення Обами нормалізувати відносини з Кубою, стверджуючи, що Обама нагородив Гавану за погану поведінку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram