ГоловнаСвіт

Лаврову присудили "чотири Піноккіо" за брехню в інтерв'ю

Голова МЗС Росії отримав максимально можливий бал

Лаврову присудили "чотири Піноккіо" за брехню в інтерв'ю
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Заява міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що 80% членів Конгресу США ніколи не виїжджали за кордон, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в матеріалі рубрики Fact Checker газети The Washington Post, передає російське видання Meduza.

Як вдалося з'ясувати журналістам, за період з 1 січня 2000 року 453 конгресмени виїжджали за межі США з діловими візитами - дані про це містяться у звітах про витрати членів Конгресу. Це відповідає 84% від усієї кількості конгресменів. 13 осіб відвідували Росію, зокрема Москву, Санкт-Петербург і Томськ. Дослідження The Washington Post не враховує поїздки у відпустку і навчання за кордоном.

Міністерство закордонних справ Росії на запит The Washington Post про коментарі у зв'язку з публікацією не відповіло.

Нагадаємо, 16 грудня в інтерв'ю France 24 Сергій Лавров заявив, що Конгрес США - це "вкрай специфічні люди, понад 80% з яких ніколи не покидали США". Лавров зазначив, що конгресмени "живуть у своєму власному світі", тому їхня русофобія не видається дивною.

У рубриці Fact Checker перевіряються виступи і заяви відомих осіб. Помилки і брехня оцінюються редакцією в Піноккіо. Максимально можливий бал - за виступ, який повністю не відповідає дійсності, - чотири Піноккіо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram