ГоловнаСвіт

У Сьєрра-Леоне через Еболу скасували гуляння на новорічні свята

Жертвами смертельного вірусу стали майже 7 тисяч осіб

У Сьєрра-Леоне через Еболу скасували гуляння на новорічні свята
Медики в Сьерра-Леоне
Фото: EPA/UPG

Влада Сьєрра-Леоне у рамках боротьби з поширенням вірусу лихоманки Ебола заборонила будь-які масові гуляння у період різдвяних і новорічних свят.

Про це повідомляє euronews.

Крім того, медики і поліція починають проводити поквартирні рейди з метою виявити хворих та інфікованих. Пацієнтів відправлятимуть у центри для лікування.

Також вводяться обмеження на подорожі країною. Крім того, місця масового скупчення людей - кафе, бари та нічні клуби - зачинять. За дотриманням цих розпоряджень стежитимуть військові патрулі.

"Я знаю і розумію, що це час свят, і громадяни Сьєрра-Леоне відзначають їх зазвичай зі своїми сім'ями яскраво і радісно. Але при цьому всі мають пам'ятати про те, що наша країна зараз веде війну зі смертельним вірусом", - заявив президент Сьєрра Леоне Ернест Бай Корома.

ООН, між тим, закликає міжнародне співтовариство списати зовнішні борги країнам, які найбільше постраждали від епідемії. Йдеться про Гвінею, Ліберію та Сьєрра-Леоне.

За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на заході Африки Еболою заразилися 18464 людини. З них 6841 померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram