ГоловнаСвіт

У Грозному згорів офіс правозахисників

Поліція утримує двох правозахисників в їх власній квартирі

У Грозному згорів офіс правозахисників
архив
Фото: twitter.com/ZippyKC

Офісу Зведеної мобільної групи російських правозахисників в Грозному завдано серйозної шкоди в результаті пожежі.

Про це заявила глава російського відділення Human Rights Watch (HRW) Тетяна Локшина, коментуючи "Інтерфаксу" наслідки події в приміщенні пожежі.

"Наскільки я знаю від співробітників Зведеної мобільної групи, офіс був у великій мірі зруйнований. Збиток дуже серйозний", - підкреслила вона.

За словами Локшиної, мобільна група правозахисників працює в Чечні під егідою нижегородського відділення "Комітету проти тортур", який очолює Ігор Каляпін.

За словами глави російського відділення HRW, вранці 14 грудня в квартиру, яку в Грозному знімають двоє правозахисників, прийшли силовики. "Їх фактично утримують у квартирі, вимагають, щоб вони пішли за співробітниками правоохоронних органів. Не пред'явили ніяких документів на обшук або арешт. Ми побоюємося за наших колег", - зазначила Локшина.

Коментарів у владних структурах агентству отримати наразі не вдалося.

Пожежа в офісі Зведеної групи правозахисників почалася ввечері 13 грудня. Вдень у суботу в Грозному пройшов мітинг в пам'ять жертв теракту, що стався в столиці Грозного 4 грудня. Учасники акції висловлювали закиди на адресу правозахисників, які засудили спалення будинків родичів підозрюваних у нападі на Грозний.

В результаті теракту 4 грудня в Грозному загинули 14 силовиків. Всі 10 бойовиків, що брали участь у нападі на пост ДПС, а потім сховалися в Будинку друку і будівлі школи, були вбиті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram