ГоловнаСвіт

Генасамблея ООН призначила Міжнародний день йоги

Пан Гі Мун відзначив здатність йоги згуртовувати суспільство і виховувати взаємну повагу

Генасамблея ООН призначила Міжнародний день йоги
архив
Фото: EPA/UPG

Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 червня Міжнародним днем йоги.

Відповідну резолюцію внесла Індія, і та отримала одностайну підтримку, передає ТАСС.

"Проголосивши 21 червня Міжнародним днем йоги, Генеральна Асамблея привернула увагу до всебічної користі цієї стародавньої практики для здоров'я і добробуту в нашому сучасному світі", - прокоментував рішення генсек ООН Пан Гі Мун.

Глава ООН відзначив не тільки оздоровче значення давньоіндійської фізичної та духовної практики, а й її здатність згуртовувати суспільство і виховувати взаємну повагу. "Йога - це спорт, який може зробити внесок у розвиток і примирення. Йога навіть здатна допомогти людям подолати стрес в екстремальних ситуаціях", - зазначив він.

У резолюції зазначено, що йога - це "комплексний підхід до здоров'я і добробуту". Генасамблея запропонувала всім державам ООН, відповідно до національних традицій, відзначати новий пам'ятний день, щоб покращити знання своїх жителів про користь йоги.

Резолюція отримала рекордну кількість голосів підтримки - "за" проголосували всі 175 держав, представлених на Генеральній Асамблеї.

Йога є однією з ортодоксальних шкіл індуїзму. У всьому світі це поняття трактується більш широко: ним об'єднують сукупність духовних, психічних і фізичних практик, запропонованих різними напрямками індуїзму і буддизму. Заняття йогою передбачають управління своїм тілом, психікою і фізіологічними функціями, чого досягають за допомогою спеціальних вправ.

Нагадаємо, минулого місяця в Індії з'явилося міністерство йоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram