ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін: продовольче ембарго - тимчасове явище

У Москві сподіваються, що зростання цін на продовольство в 2015 році не перевищить 10%

Путін: продовольче ембарго - тимчасове явище
Путин

Президент РФ Володимир Путін назвав продовольче ембарго "тимчасовим явищем" на нараді з членами уряду у вівторок, 9 грудня.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Зрозуміло, що деякі речі є об'єктивними: все, що з імпорту йде, з урахуванням того, що курс національної валюти змінився у зв'язку зі зміною світових цін на енергоресурси. Є об'єктивні речі. Друга об'єктивна причина - те, що ми обмежили ввезення продовольства щодо імпорту. Вважаю, що це тимчасове явище", - сказав Путін під час наради з членами уряду, на якій було порушено проблему споживчої інфляції.

Під час наради міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що, згідно з прогнозом відомства, в 2015 році зростання цін на продовольчі товари в Росії не перевищить 10%.

"Ми прогнозуємо на кінець наступного року зростання продовольчих цін на рівні не вище 9,5-10%, тобто в межах однозначної цифри", - сказав Улюкаєв.

Зазначимо, що на початку листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив про можливість продовження продуктового ембарго

Нагадаємо, 7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. Перелік охоплює м'ясо великої рогатої худоби, свинину та харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Також нагадаємо, що Путін викинув з послання до правозахисників жорсткий абзац про Україну. На думку аналітиків, це може свідчити про пом'якшення його позиції щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram