ГоловнаСвіт

Путін назвав американську ПРО загрозою для ЄС і самих США

Президент РФ заявив, що Росія "не втягуватиметься в дорогу гонку озброєнь"

Путін назвав американську ПРО загрозою для ЄС і самих США
Путин
Фото: EPA/UPG

Створення Сполученими Штатами стратегічної ПРО в Європі є загрозою не тільки для Росії та європейських країн, а й для самих США.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів.

"Це становить не тільки загрозу безпеці Росії, а й усього світу через порушення стратегічного балансу сил. Думаю, це небезпечно і для самих США, оскільки створює небезпечну ілюзію невразливості, посилює прагнення до односторонніх, часто непродуманих рішень і додаткових ризиків", - сказав він.

За словами глави держави, Росія не втягуватиметься в дорогу гонку озброєнь, але при цьому надійно і гарантовано забезпечить свою обороноздатність у нових умовах.

"Сумнівів у цьому немає жодних - це буде зроблено. І можливості, і нестандартні рішення для цього Росія має", - заявив глава держави.

Нагадаємо, торік НАТО і США почали будувати в Румунії бази ПРО. При цьому повідомляли, що США згорнуть  частину ЄвроПРО, що дратувала Росію. Водночас наприкінці серпня 2014 року, після тривалої агресії Росії в Україні, Польща і Прибалтика запропонували націлити ЄвроПРО на РФ. Також повідомляли, що США виключають розміщення системи ПРО в Україні

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram