ГоловнаСвіт

Путін: УА Україна-ЄС не можна було укладати, не порадившись з Москвою

Президент РФ стверджує, що Захід "послав Москву подалі"

Путін: УА Україна-ЄС не можна було укладати, не порадившись з Москвою
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Угоду про асоціацію України з Євросоюзом не можна було укладати, не враховуючи позицію Москви.

Про це він сказав у щорічному посланні до Федеральних зборів.

"У випадку з Угодою про асоціацію України з ЄС взагалі не було жодного діалогу. Нам було сказано, що це, мовляв, не ваша справа, якщо говорити по-простому, по-народному - просто послали подалі", - наголосив Путін.

За його словами, всі доводи Москви, зокрема про те, що Росія і Україна є членами зони вільної торгівлі СНД, "ніхто не хотів не тільки розглядати, але навіть слухати".

"Добре, якщо ви не бажаєте вести з нами діалог, то ми змушені будемо захищати наші законні інтереси в односторонньому порядку і не будемо платити за хибну, на нашу думку, політику", - сказав він. При цьому президент нагадав, що, незважаючи на підписання і ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС, відкладено застосування торгово-економічного розділу УА. Попри це, українські товари користуватимуться пільгами в країнах Євросоюзу.

У березні цього року Київ підписав політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС, а економічну частину УА підписали в кінці червня. Документ набере чинності після ратифікації парламентами всіх країн-членів Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram