ГоловнаСвіт

США пригрозили РФ санкціями через Іран

Росія хоче постачати Ірану продовольство в обмін на нафту

США пригрозили РФ санкціями через Іран
Фото: 24smi.org

США посилять санкції проти Росії, якщо визнають угоду між Тегераном і Москвою про постачання товарів в обмін на нафту такою, що суперечить санкціям, запровадженим проти Ірану.

Про це заявила в понеділок, 1 грудня, на брифінгу представник Держдепу США Джен Псакі. Розшифровка брифінгу доступна на сайті Білого дому.

"Ми знаємо про переговори між Росією й Іраном у різних галузях економічного співробітництва. Ми будемо продовжувати стежити за розвитком цих дискусій. У нас немає конкретних деталей. Якщо будуть угоди, що підпадають під санкції, ми зробимо відповідні кроки. Але ми не можемо робити це абстрактно", - сказала Псакі.

30 листопада голова Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв повідомив, що найближчим часом почнуться поставки зерна і промислових товарів в Іран в обмін на нафту.

З 2012 року Іран зіткнувся із санкціями Євросоюзу і США, які різко обмежили можливість продавати нафту за кордон. Причиною такого рішення стало продовження роботи Тегерана над ядерною програмою. Європейці й американці підозрюють Іран у розробці своєї ядерної зброї, проте іранці відкидають ці звинувачення, наполягаючи на виключно мирному характері своєї ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram