ГоловнаСвіт

ООН призупинила забезпечення сирійських біженців продовольчою допомогою

Всесвітня продовольча програма ООН відчуває нестачу фінансування

ООН призупинила забезпечення сирійських біженців продовольчою допомогою
архив
Фото: comments.ua

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme) ООН оголосила про вимушене припинення видачі талонів на їжу для більш ніж 1,7 мільйона сирійських біженців, які купують на них продукти в магазинах Йорданії, Лівану, Туреччини, Іраку та Єгипту.

Про це повідомляється на сайті ВПП.

"Без ваучерів ВПП багато сімей голодують. Для біженців, які вже борються за виживання цієї суворої зими, припинення такої допомоги матиме руйнівні наслідки", - йдеться в заяві ВПП, якій необхідно $64 млн для забезпечення біженців продовольством у грудні.

Основною причиною згортання програми називають нестачу фінансування. Якщо необхідні кошти надійдуть на рахунок організації, то видача талонів відновиться.

На думку фахівців, найважче доведеться біженцям в Лівані та Йорданії, де діти не мають теплого одягу та взуття.

Всесвітня продовольча програма - найбільша у світі гуманітарна організація, що забезпечує щороку близько чотирьох мільйонів тонн продуктів харчування. Заснована у 1963 році як орган продовольчої допомоги в системі ООН. Вона надає допомогу незаможним у країнах, що розвиваються. У 2013 році організація допомогла більш ніж 80 млн осіб в 75 країнах.

Нагадаємо, раніше в листопаді ООН нарахувала 13,6 млн вимушених переселенців в Іраку і Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram