ГоловнаСвіт

У Каїрі протести розігнали танками: 2 загиблих

Єгиптяни протестували проти виправдувального вироку екс-президентові Хосні Мубараку

У Каїрі протести розігнали танками: 2 загиблих
Демонстрация против оправдания Мубарака на площади Тахрир в Каире
Фото: EPA/UPG

Сили безпеки Єгипту ввечері 29 листопада розігнали акцію протесту на площі Тахрір у Каїрі із застосуванням танків, сльозогінного газу і водометів: загинули дві людини.

Про це повідомляє єгипетське інформагентство Al Ahram.

Поліція заарештувала 85 протестувальників, повідомляється з посиланням на директора з безпеки провінції Каїр. Серед мітингувальників є поранені, стверджують кореспонденти агентства, що працюють на місці подій.

За словами очевидців, на площі Абдель-Монейм Ріяд, безпосередньо біля площі Тахрір, для розгону мітингувальників використовували танки.

До вечора 29 листопада понад три тисячі людей зібралися на центральній площі єгипетської столиці, протестуючи проти виправдання Каїрським кримінальним судом колишнього президента країни Хосні Мубарака. Як місце проведення акції протесту мітингувальники обрали площу Тахрір, на якій три роки тому відбулися основні зіткнення з поліцією.

Політика звинувачували в тому, що в 2011 році під час народних заворушень віддав наказ відкрити вогонь на ураження по демонстрантах. Суд удень 29 листопада визнав, що екс-президент, його сини Аля і Гамаль, екс-голова МВС Хабіб аль-Адлі і шестеро високопоставлених поліцейських чиновників невинні в загибелі демонстрантів у дні січневої революції 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram