ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські імпортери м'яса втратили $50 млн від введення ембарго

Експерти вважають, що обмеження імпорту м'яса в РФ призвело до великого потоку контрабанди

Російські імпортери м'яса втратили $50 млн від введення ембарго
архив
Фото: www.agro-investor.ru

Російські імпортери м'яса втратили щонайменше $50 млн від несподіваної заборони на поставки в Росію м'яса з США, Канади, Норвегії, ЄС та Австралії.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Національну м'ясну асоціацію (НМА) Росії.

"Втрати російського бізнесу від несподіваного введення заборони становлять, за найскромнішими підрахунками, щонайменше $50 млн", - повідомив керівник виконкому НМА Сергій Юшин на конференції "Свинарство-2014" у середу в Москві.

За його словами, на момент введення ембарго в дорозі знаходилося м'ясо з різних країн на $140 млн. Оскільки його вже неможливо повернути постачальникам, імпортери мусять продавати його в інші країни, аж до Африки. "Причому мусять це робити за ціною на 20-30% нижчою, ніж закупівельна", - уточнив він.

Як вважає Юшин, обмеження імпорту призвело до великого потоку контрабанди, що, по суті, відновило імпорт і знизило ціни на свинину. Якщо 26 вересня ціна напівтуші становила 187,79 рубля (близько $4,2) за 1 кг, то до 17 листопада вона знизилася до 170 рублів ($3,8).

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас з нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram