ГоловнаСвіт

США скерують у Східну Європу бронетанкову техніку

Військову техніку й американські війська скерують у Східну Європу в рамках навчань

США скерують у Східну Європу бронетанкову техніку
Фредерик "Бен" Ходжес
Фото: EPA/UPG

США хочуть надати країнам Східної Європи бронетанкову техніку, збільшивши так кількість техніки у складі сил НАТО.

Про це повідомляє агентство AFP.

Військову техніку й американські війська спрямують у Східну Європу в рамках навчань "Атлантична рішучість".

"Військовослужбовці (НАТО) прибудуть, візьмуть участь у навчаннях і повернуться (в райони дислокації), а техніка залишиться", - повідомив командувач сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Фредерік "Бен" Ходжес. За його словами, залишати техніку в Європі набагато дешевше, ніж перевозити її назад у США через Атлантику. Він також уточнив, що всю ту техніку, яка залишиться після навчань, розподілять між країнами-членами НАТО. Країни Східної Європи також отримають її.

"Я маю намір розглянути можливість розміщення техніки, ймовірно, в країнах Балтії, в Польщі, Румунії, Болгарії та інших місцях", - пояснив він.

У Європу вже доправили майже 50 одиниць американської військової техніки. Найближчим часом США планують поставити додатково 100 танків M1 Abrams.

Нагадаємо, 5 вересня країни-члени НАТО на саміті в Уельсі схвалили план посилення колективної оборони Альянсу. Також вони домовилися про параметри створюваних сил швидкого реагування у відповідь на агресивну політику Москви.

В Організацію Північноатлантичного договору входять 28 країн. Одним з основних положень договору є положення про колективну самооборону (п'ята стаття) - напад на одну країну-учасницю НАТО є нападом на всі країни Організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram