ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мерія Нижнього Тагілу застрахувала 20 трамвайних вагонів від викрадення

Страхові виплати у разі викрадення або знищення трамваїв отримає лізингодавець

Мерія Нижнього Тагілу застрахувала 20 трамвайних вагонів від викрадення
архив
Фото: www.cardesign.ru

Адміністрація Нижнього Тагілу (Росія) розмістила на сайті держзакупівель заявку на страхування трамваїв від викрадення на суму 35,9 млн рублів ($800 тис).

Про це повідомляє сайт "Знак".

Увагу громадськості до дивного аукціону привернула куратор проекту "Роспил" на Середньому Уралі Катерина Петрова. Згідно з проектом контракту, страхування майна проводиться на випадок пожежі, вибуху, викрадення, аварії, удару блискавки, а також "тотал" (загибель фактична або конструктивна).

Цікаво, що

управління взяло трамваї у лізинг. Страховку у разі викрадення чи "тотал" отримає саме лізингодавець. Адміністрації заповнять збиток в інших випадках.

Незважаючи на те, що можливість викрадення трамвая є практично неймовірною, такі випадки все ж були. Обидва сталися у Челябінській області у 2011 році. Так, у Магнітогорську трамвай викрав колишній працівник МП "Маггортранс". 7 січня він зайшов у трамвай на зупинці "Станція Товарна", сів на місце водія і вирушив до наступної зупинки. Щоправда, йому вдалося проїхати лише півкілометра - збентежений водій і кондуктор підняли тривогу, оперативна група одразу знеструмила лінію, трамвай зупинився. Колишній працівник МП "Маггортранс" вискочив з вагона і спробував втекти. Оголосили план-перехоплення, і вже через кілька хвилин хулігана затримали співробітники міліції.

Другий випадок стався у Златоусті. Тут трамвай викрав 15-річний школяр, який давно мріяв покататися на цьому виді транспорту і навіть вивчав спеціальну літературу. У розпалі робочого дня, коли водій і кондуктор обідали, а трамвай стояв на кінцевій зупинці, школяр заліз у порожній салон, сів у кабіну і поїхав. Пасажири, хоч і здивовані молодістю водія, навіть не одразу зрозуміли, що трамвай крадуть. Підліток оголошував зупинки, відкривав двері, впускав і випускав людей. На щастя, жодного ДТП не сталося.

Згодом водій і кондуктор, не знайшовши транспорту, повідомили поліцію і центральну диспетчерську. Диспетчери на одному з перехресть, до якого прямував підліток, перевели стрілку, і трамвай заїхав у депо. Там юного водія вивели з салону і здали на руки поліції. Поліцейські у свою чергу не затримували підлітка, допитали і відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram