ГоловнаСвіт

У Росії заявили про загрозу військового протистояння з НАТО в Балтії

РФ не бачить різниці між постійним розміщенням військ у балтійському регіоні та їх безперервною ротацією

У Росії заявили про загрозу військового протистояння з НАТО в Балтії
Александр Грушко, постпред РФ в НАТО
Фото: rbc.ua

Постійний представник Росії в НАТО Олександр Грушко вважає, що альянс, нарощуючи свої сили в країнах Балтії, фактично перетворює балтійський регіон у сферу військового протистояння з Росією.

Про це Грушко заявив в ефірі телеканалу "Росія 24".

"На жаль, НАТО фактично перетворює балтійський регіон, який був спокійним регіоном з військової точки зору, у сферу якогось військового протистояння з Росією, це шлях у безвихідь", - сказав він. Постійний представник зауважив, що не бачить різниці між постійним розміщенням військ у балтійському регіоні та безперервною ротацією цих військ, як це відбувається сьогодні. Понад те, на думку Грушко, такі ротації є більш небезпечними.

"Такі ротації дозволяють ознайомити велику кількість військового контингенту з театром військових дій, і надалі ці війська можуть бути задіяні в якихось військових операціях", - пояснив Грушко.

Грушко знову відкинув звинувачення генсека НАТО Єнса Столтенберга, який звинуватив Росію в концентрації своїх військ біля кордону з Україною.

Нагадаємо, в НАТО повідомили, що станом на початок листопада літаки РФ більш як сто разів порушили повітряний простір НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram