ГоловнаСвіт

Меркель попередила про можливе розширення російського впливу

Канцлер ФРН вважає, що в ситуації з Україною Москва порушила норми міжнародного права

Меркель попередила про можливе розширення російського впливу
Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила про можливе розширення російського впливу.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Українську кризу в жодному разі не можна назвати суто регіональною справою. Ми бачимо, що вона стосується всіх нас. Російський вплив поширюється не тільки на Україну, а й на Молдову, Грузію, можна також сказати про Сербію та держави західних Балкан", - заявила канцлер.

За словами Меркель, "Росія розглядає Україну як сферу свого впливу і тому переступила через норми міжнародного права. Володимир Путін не шукав вихід із конфліктної ситуації за допомогою демократичних і правових засобів. Зростання російського впливу веде до дестабілізації ситуації на сході України", - заявила канцлер.

Читайте: Меркель закликає Захід продовжити діалог з Путіним

При цьому голова уряду зазначила, що не хоче жити так, як за часів НДР, "коли жодне рішення не приймалося без схвалення Москви".

Меркель також наголосила, що Європа і США однаково дивляться на події в Україні. "Ми не повинні дати вбити між нами клин. Євросоюзу і США в переговорах із Росією не варто полишати спроб пошуку дипломатичного вирішення конфлікту", - заявила Меркель.

Нагадаємо, на саміті G20, що проходив у австралійському Брисбені 15-16 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним. На переговорах, зокрема, обговорювали українське питання. Про результати бесіди не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram