ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Кадиров: командира "Ісламської держави", який погрожував Росії війною, убито

Глава Чечні пригрозив смертю всім, хто "загрожуватиме Росії і чеченському народу"

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив про смерть командира терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІГ) Тархана Батірашвілі.

Про це повідомляє РИА Новости.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що один із командирів ІД погрожував можливим вторгненням у Росію.

"Ворога ісламу Тархана Батірашвілі, котрий називав себе Омаром аш Шишані, убито. Так буде з кожним, кому прийде в голову погрожувати Росії і чеченському народу", - написав Кадиров у своєму Instagram.

Раніше агентство Bloomberg поширило інформацію про те, що командир угруповання радикальних ісламістів "Ісламської держави" (ІД) Тархан Батірашвілі, відомий під ім'ям "Омар-Чеченець", повідомив телефоном свого батька, що його угруповання розбило іракську армію і взяло Мосул, а також заявив, що наступною буде Росія. Батірашвілі-старший розповів журналістам, що його син сказав: "Не хвилюйся, тату, я повернуся додому і покажу росіянам", - розповів Темур Батірашвілі в інтерв'ю у своєму будинку у грузинській Панкіській ущелині.

Читайте: Кадиров заявив, що лідера "Ісламської держави" вербував екс-глава ЦРУ

Раніше бойовики "Ісламської держави" опублікували в мережі відео, в якому звучали погрози розв'язати війну. На записі терористи стояли біля старого радянського винищувача, захопленого на одному з військових аеродромів в сирійській провінції Ракка. Один із ісламістів звернувся до президента РФ, заявивши про намір "звільнити" Чечню і Кавказ і створити там "ісламський халіфат". У відповідь Рамзан Кадиров пообіцяв знищити бойовиків ІД, якщо вони спробують вторгнутися в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram