ГоловнаСвіт

​Американка подарувала Ермітажу колекцію вартістю $2 млн

Зібрання налічує 74 предмети мистецтва

Американський мистецтвознавець, галерист і колекціонер Хелен Драт Інгліш подарувала музею Ермітаж у Санкт-Петербурзі на честь його 250-річчя колекцію сучасного мистецтва США, яку оцінюють приблизно у $2 млн, повідомляє РИА Новости.

Колекція в цей момент в дорозі, її виставлять у Ермітажі з 2 грудня. Про це агентство повідомив президент Фонду музею Ермітаж у США Павло Родзянко.

Зібрання налічує 74 предмети мистецтва - кераміка, стільці, брошки, настінні візерунки здебільшого американського походження, але серед авторів є і європейці, які часто виставлялися в США.

Читайте: США засудили спроби Росії приховати правду про загибель десантників

"Відносини між Росією і США, двома країнами, розділеними океаном, можуть розвиватися за допомогою послідовного діалогу. Переживаючи взаємну цікавість і повагу до досягнень один одного у мистецтві і культурі, наші народи можуть і далі взаємодіяти у політичній, соціальній та культурній сферах", - сказала Хелен Драт Інгліш на урочистому вечорі в Нью-Йорку, приуроченому до річниці 250-річчя Ермітажу.

Нагадаємо, відносини між Росією і США значно погіршилися через насильницьку анексію Криму Росією і підтримку, яку Москва надає донбаським сепаратистам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram