ГоловнаСвіт

Кемерон: Британія не чіплятиметься за ЄС будь-якою ціною

Британський прем'єр пообіцяв забезпечити своїй країні краще майбутнє

Кемерон: Британія не чіплятиметься за ЄС будь-якою ціною
Кэмерон
Фото: Макс Левин

Голова британського уряду Девід Кемерон заявив, що Великобританія не повинна чіплятися за Євросоюз будь-якою ціною й пообіцяв забезпечити своїй країні краще майбутнє.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Кемерона, він має "стратегію того, як забезпечити краще майбутнє Великобританії" в Європі. Водночас він зазначив, що Лондон не триматиметься за "те, що є, за всяку ціну".

"Майбутнє Великобританії в Європі для нас дуже багато означає, однак зараз ця формула не працює належно, тому необхідні зміни. Просто залишатися тут (в ЄС, - Ред.) і говорити: "Я залишуся в Європі, я буду триматися за те, що ми маємо, хай що буде" - це не план і не спрацює", - заявив прем'єр у понеділок в Лондоні на конференції Британської промислової конфедерації - організації, яка забезпечує захист інтересів підприємців на національному та міжнародному рівні.

При цьому він зазначив, що рівень інвестицій ЄС у Британію свідчить про те, що це питання не є фактором стримування.

Кемерон також заявив, що ЄС повинен дослухатися до питань, які турбують британську громадськість. "Ми хочемо бути в Європі, яка приділяє увагу проблемам людей, зокрема і мігрантів", - заявив він.

"Ці проблеми можна вирішити, ці проблеми можна обговорювати. І ми можемо провести референдум про членство в ЄС і дати британцям можливість зробити правильний вибір - залишатися в реформованому Євросоюзі чи не бути з ним", - підсумував голова уряду.

Нагадаємо, 7 листопада Кемерон заявив про "серйозну проблему" через нездатність керівництва Євросоюзу вирішити конфлікт навколо вимоги ЄС збільшити британські внески в бюджет блоку на €2,1 млрд. Однак увечері того самого дня Британія влагодила з Брюсселем конфлікт навколо бюджету ЄС.

Раніше в жовтні Кемерон заявив, що вихід Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу "не розіб'є йому серце", оскільки він не дуже прив'язаний до відносин, які "не служать інтересам Британії".

У разі перемоги Консервативної партії Кемерона на майбутніх парламентських виборах 2015 року референдум можуть провести вже 2017 року. Однак існують побоювання, що ініціатива буде заблокована, якщо більшість голосів отримає ліберально-демократична партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram