ГоловнаСвіт

Росія запустила новий пропагандистський сайт англійською мовою

2015 року влада РФ виділить понад $500 млн на антиукраїнську пропаганду

Росія запустила новий пропагандистський сайт англійською мовою
Фото: sputniknews.com

Міжнародне інформаційне агентство (МІА) "Россия сегодня", яким керує одіозний Дмитро Кисельов, у понеділок, 10 листопада, запустило сайт Sputnik.

Портал подають як "найбільший міжнародний інформаційний бренд із сучасними мультимедійними центрами в десятках країн світу". Як повідомляли, йдеться про сайт, який збираються "знайомити з альтернативною думкою про ситуацію в Україні, що кардинально відрізняється від тієї, яка домінує в українських і західних ЗМІ".

Сайт нового ЗМІ почав роботу за адресою sputniknews.com. Сайт доступний у трьох версіях: міжнародній, британській та американській. Окрім сайту, Sputnik має значні радіомовні потужності. Із січня 2015-го Sputnik мовитиме 30 мовами в 130 містах по всьому світу.

Про створення на базі МІА "Россия сегодня" нового медіа для мовлення за кордоном стало відомо 5 листопада. Зокрема, повідомляли, що ЗМІ під назвою "Супутник" об'єднає десятки сайтів, а також використовуватиме потужності радіокомпанії "Голос России", розформованої в грудні 2013 року разом з РИА Новости.

У проекті бюджету на 2015-2017 роки на МІА "Россия сегодня" 2015 року буде виділено 6,48 млрд рублів (більш ніж $150 млн). Ще 15,38 млрд рублів (понад $360 млн) виділять на телеканал Russia Today.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram