ГоловнаСвіт

Гіркін назвав ДНР і ЛНР виразкою

Екс-ватажок бойовиків ДНР наполягає, що конфлікт на Донбасі вигідний США

Гіркін назвав ДНР і ЛНР виразкою

Колишній ватажок бойовиків "Донецької народної республіки" Ігор Гіркін (Стрєлков) назвав ДНР і ЛНР виразкою, яка роз'їдає Росію й Україну.

Інтерв'ю Стрєлкова опубліковано на сайті радіостанції "Говорит Москва" у четвер, 6 листопада.

"Я єдине, що можу сказати, що існування Луганської та Донецької "народних республік" у їхньому нинішньому вигляді, особливо коли там триває уповільнена, але не менше кривава від цього війна, воно, звісно, вигідне Сполученим Штатам передусім. Тільки їм насправді, оскільки це та виразка, яка роз'їдає Росію й Україну, продовжує нацьковувати російський і український народи, як частини єдиного насправді народу колись. Та й зараз, я впевнений, що це насправді єдиний народ", - заявив Стрєлков.

У середині серпня 2014 року після відставки "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая Ігоря Стрєлкова зняли з посади головнокомандувача збройними формуваннями сепаратистів. На початку вересня Стрєлков дав прес-конференцію в Москві. За її підсумками він дав зрозуміти, що його не влаштовує те, що відбувається на сході України, де оголосили перемир'я. При цьому він висловив готовність підкоритися рішенню президента РФ Володимира Путіна, якого сам він вважає "єдиним легітимним головнокомандувачем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram