ГоловнаСвіт

В армії США чорношкірих солдатів дозволять називати неграми

Поняття "негр" широко застосовувалося в США в період рабовласництва

В армії США чорношкірих солдатів дозволять називати неграми
архив
Фото: EPA/UPG

Нові правила армії США дозволяють використовувати слово "негр" (negro) щодо афроамериканців, які служать в американських військах.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з розділом статуту AAR 600-20 від 22 жовтня, визначенням "негр" і "гаїтянин" - разом із "чорний" і "афроамериканець" - можна називати осіб, які належать до негроїдної раси і мають повне або часткове африканське походження.

За словами офіційного представника армії підполковника Джастіна Платта, слово додано до статуту, оскільки самі військовослужбовці під час оформлення документів ідентифікували себе як "негри". Разом з тим, чиновник у Пентагоні назвав це "найбільшою дурницею, яку він коли-небудь чув". За його словами, Міноборони США не використовує таких слів у зборі даних про військові.

Читайте: Американський спецназ у найближчі роки не покидатиме Східну Європу

Поняття "негр" широко застосовувалося в США у період рабовласництва. Рабство скасували у країні після ухвалення 13-ї поправки до конституції в грудні 1865 року. У XX столітті з посиленням політкоректності таке звертання до темношкірого населення почали сприймати як образливе. Зараз це слово у різних варіаціях далі вживається як жартівливе вітання всередині негритянського середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram