ГоловнаСвіт

ЄС у найближчі дні перегляне санкції проти Росії

Євросоюз може посилити санкції проти РФ після визнання Москвою "виборів" на Донбасі

ЄС у найближчі дні перегляне санкції проти Росії
Майя Коциянчич

Протягом цього тижня країни Євросоюзу повернуться до перегляду санкцій щодо Росії.

Про це заявила офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби Майя Косьянчич на брифінгу в Брюсселі, повідомляє "Интерфакс".

"Обмежувальні заходи постійно ревізуються, і це триває досі", - сказала вона у відповідь на запитання журналістів про те, чи буде ЄС переглядати санкції щодо РФ через "вибори", шо минули напередодні у самопроголошених Донецькій і Луганській "народних республіках". За словами Косьянчич, країни ЄС обговорять санкції протягом цього тижня.

Раніше, 30 жовтня, джерело газети "Коммерсантъ" у структурах Євросоюзу розповів, що ЄС може посилити санкції проти Росії, якщо країна визнає підсумки "виборів" в ДНР і ЛНР, які суперечать домовленостям, підписаним у Мінську 5 вересня.

Тим часом, МЗС РФ назвало "вибори" на Донбасі такими, що відбулися. При цьому у відомстві зазначили, що Москва поважає вибір "жителів південного сходу України". Крім того, пізніше Москва порадила ЄС визнати "вибори" в ДНР і ЛНР.

На брифінгу у Брюсселі 3 листопада Косьянчич також повідомила, що Євросоюз перевіряє інформацію про те, що російські війська увійшли в Україну після "виборів" на Донбасі.

"Ми бачили ці повідомлення. Наразі наші служби намагаються отримати детальнішу інформацію та перевірити те, що відбувається насправді", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю повідомлялось, що Німеччина виключає скасування санкцій проти РФ після визнання "виборів" в ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram