ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На Сахаліні зійшов з рейок пасажирський поїзд

За попередньою інформацією, подія стала результатом циклону на острові

Пасажирський поїзд приміського сполучення зійшов з рейок у Холмському районі на Сахаліні (Росія) в понеділок, 3 листопада, є постраждалі.

Про це повідомляє ИА Sakh.com. Як повідомляє LifeNews, машиніст поїзда загинув, його помічник отримав травми. Проте прес-секретар Сахалінської філії Далекосхідної залізниці Сергій Дащинський спростував інформацію про жертви.

Сходження поїзда з рейок сталося між населеними пунктами Чехов і Костромський.

Сайт АСТВ.РУ повідомляє про одного загиблого і дев'ятьох постраждалих, проте наголошує, що інформація суперечлива. Зараз з'ясовують особу загиблого - чи це помічник машиніста, чи бригадир колії, який у момент аварії теж перебував у кабіні.

Як розповіла ІА Sakh.com одна з пасажирів Вероніка Макарова, перед перевалом поїзд перевернувся колесами догори, поштовх був таким сильним, що повідривало сидіння і вагон "просто сплющило". Пасажирам вдалося вибити скло і вилізти. Вагон упав просто в море. Про потерпілих вона нічого розповісти не змогла, бачила лише, що один хлопець сильно вдарився головою і що машиніста довго не могли витягти з вагона. Поїзд був майже повним, серед пасажирів були діти. Імовірно, через  витік солярки в деяких місцях сталося займання поїзда.

Читайте: У московському метро сталася аварія, 21 людина загинула

У поїзді перебували 45 пасажирів.

За попередньою інформацією, подія стала результатом циклону, який вирує на Сахаліні другу добу, - на перевалі розмило залізничні колії.

Сьогодні і завтра на острові очікують завірюх із вітром 25-30 м/с.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram