ГоловнаСвіт

Президент Буркіна-Фасо пішов у відставку

Конвой Компаоре з військовим ескортом зауважили біля кордону з Ганою

Президент Буркіна-Фасо пішов у відставку
Блэз Компаоре
Фото: EPA/UPG

Президент Буркіна-Фасо Блез Компаоре оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє агентство Рейтер. У своїй заяві тепер уже колишній голова держави закликає до 90-денного "перехідного періоду" і "вільних та прозорих" виборів.

"Я заявляю про те, що йду з влади, для здійснення переходу, який повинен завершитися вільними і прозорими виборами в період, що не перевищує 90 днів", - йдеться в заяві, яку зачитали місцеві теле- і радіоведучі.

Підполковник Ісаак Зіда (Issaac Zida) з президентської гвардії раніше оголосив про відставку Компаоре на площі в центрі столиці країни Уагадугу, збуривши хвилю схвалення з боку десятків тисяч протестувальників.

У п'ятницю в Уагадугу тривали масові акції протесту з вимогою відставки президента Буркіна-Фасо Блеза Компаоре, який править країною вже 27 років. Його намір змінити конституцію спричинив демонстрації та мітинги в столиці Буркіна-Фасо Уагадугу, які переросли в масові сутички з поліцією.

Як зазначає Рейтер із посиланням на дипломатичні джерела та місцеві ЗМІ, раніше в п'ятницю конвой з військовим ескортом, у якому, ймовірно, знаходився Компаоре, зауважили в південній частині міста По, недалеко від кордону з Ганою.

Нагадаємо, раніше голова збройних сил Буркіна-Фасо заявив про створення перехідного уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram