ГоловнаСвіт

Пекінська поліція заборонила носити костюми для Хеллоуїна в метро

Влада КНР посилює заходи безпеки напередодні саміту АТЕС

Пекінська поліція заборонила носити костюми для Хеллоуїна в метро
Китайская полиция
Фото: EPA/UPG

Поліція Пекіна заявила, що заарештує всіх, хто у найближчі дні з'явиться в метро в костюмі для Хеллоуїна.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Цей крок пов'язаний насамперед із забезпеченням безпеки в місті напередодні саміту АТЕС (Азіатсько-Тихоокеанське економічне співробітництво), зазначає агентство. Згідно із заявою місцевої поліції, "поява в дивному одязі на станціях або в вагонах метро може привести до масового скупчення людей і виникнення проблем".

Влада Китаю називає західні свята, такі як Хеллоуїн, Різдво і День святого Валентина, забобонами. При цьому представники середнього класу охоче їх відзначають.

Читайте: Компартія Китаю: в Гонконгу нам протистоять "зовнішні сили"

Влада КНР зазвичай вводить незвичайні заборони напередодні важливих міжнародних заходів. Так, під час Олімпійських ігор в Пекіні у 2008 році жителям міста не дозволяли їсти на вулиці, а в ресторанах у ці дні не подавали м'ясо собак. Крім того, тоді "створили спеціальні патрулі, які стежили за тим, щоб китайці не плювали на вулицях".

Саміт АТЕС відбудеться у передмісті Пекіна, на березі озера Янцзи, 10-11 листопада 2014 року. Головною темою 22 зустрічі глав регіону буде "Формування майбутнього через Азіатсько-Тихоокеанське партнерство". У Китаї саміт АТЕС стане другим в історії. У 2001 році зустріч глав держав відбувалася в Шанхаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram