ГоловнаСвіт

У СК РФ стверджують, що не знайшли підстав для звільнення Савченко

Остаточні звинувачення льотчиці мають намір висунути "після всіх необхідних експертиз"

У СК РФ стверджують, що не знайшли підстав для звільнення Савченко
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Слідчий комітет Росії не бачить причин звільнення з-під варти української льотчиці Надії Савченко, оскільки слідство нібито зібрало достатній доказ її вини у загибелі російських журналістів на південному сході України.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова в.о. керівника управління СКР Олександра Дриманова.

"Я вам з упевненістю можу сказати, що у нас зібрано достатньо доказів, що підтверджують вину Савченко в тих злочинах, які їй інкримінують. Тому підстав для звільнення її з-під варти на сьогоднішній день немає", - заявив він.

За словами Дриманова, після всіх необхідних експертиз відомство висуне Савченко остаточні звинувачення. Зараз вона перебуває в Інституті імені Сербського, де проходить психологічну експертизу.

Як відомо, Савченко заявляла, що її викрали і силоміць вивезли на територію Росії. 17 червня вона потрапила в полон до бойовиків, а в ніч на 24 червня її перевезли в Росію з "мішком на голові".

Нагадаємо, в Росії хочуть порушити ще одну кримінальну справу проти української льотчиці, майбутнього депутата Верховної Ради Надії Савченко - за незаконний перехід російського кордону.

Раніше Московський суд залишив Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

Напередодні США закликали Росію негайно звільнити Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram