ГоловнаСвіт

Литва перевірить на держзраду школярів, які побували на російських військових зборах

У Вільнюсі побоюються, що влада Росії виховує в Литві "п'яту колону"

Литва перевірить на держзраду школярів, які побували на російських військових зборах
Фото: rus.tvnet.lv

Генпрокуратура Литви почала досудове розслідування у кримінальній справі "про можливу допомогу іншій державі в діях проти Литовської Республіки", після того як група школярів російської гімназії Вільнюса відвідала військовий літній табір "Союз", організований владою РФ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури, інформує РИА Новости.

Справу порушили після того, як група з десяти школярів російськомовної гімназії імені Софії Ковалевської у Вільнюсі влітку взяла участь у зборі військово-спортивних організацій і кадетських корпусів "Союз". Литовська влада обурена поїздкою школярів, порівнявши її з вирощуванням "п'ятої колони" в Литві.

"Під час розслідування заплановано з'ясувати обставини участі учнів школи національної меншини міста Вільнюса в організовуваних Росією воєнізованих таборах "Союз", - йдеться в повідомленні прокуратури. Досудове розслідування доручено прокурорам Вільнюської окружної прокуратури.

Читайте: Грибаускайте: Литва зможе обійтися без російського газу

"Союз" спонсорується міноборони РФ. 2014 року захід проходив у Киргизії на озері Іссик-Куль з 18 по 28 серпня. Учасники військового табору брали участь у різних змаганнях: індивідуальних, військово-прикладних і тактико-спеціальних. Окрім російських і литовських представників, на зборах були люди з Білорусі, Молдови, Придністров'я, України, Латвії та Естонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram