ГоловнаСвіт

У Гонконгу тривають акції протесту

Спостерігачі сумніваються у вирішенні кризи після переговорів між владою і протестувальниками у вівторок

У Гонконгу тривають акції протесту
Акция Occupy Central в Гонконге
Фото: EPA/UPG

На вулицях Гонконгу в понеділок, 20 жовтня, триває сидячий протест руху Occupy Central, який виступає за демократичні вибори у 2017 році.

Про це повідомляє агентство Рейтер

На вихідних десятки людей постраждали у зіткненнях між поліцією і мітингувальниками, в тому числі 22 співробітники правоохоронних органів. За участь у нападі на правоохоронців заарештовано чотирьох осіб.

Переговори між протестувальниками і місцевою владою призначено на вівторок, 21 жовтня, проте спостерігачі не очікують значного прориву.

Тим часом, як повідомляє euronews, глава адміністрації Гонконгу Лян Чженьїн заявив, що до організації протестів у Гонконгу причетні "зовнішні сили з різних країн". Про які саме країни йдеться, він не уточнив.

"Просто очевидна участь людей, організацій ззовні в політиці Гонконгу протягом довгого часу. І це не єдиний раз, коли вони це роблять, і ці (нинішні протести) не виняток", - сказав у телеінтерв'ю Лян Чженьїн.

Читайте: Гонконг. Тест на витривалість 

Водночас лідери студентських маніфестацій заперечують будь-який вплив ззовні або "руку Заходу". Заяву глави адміністрації вони вважають "безвідповідальною" і "бездоказовою".

Протести в Гонконгу почалися з демонстрації студентів, які вимагали демократичних реформ. У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всіх кандидатів на виборах 2017 року спочатку схвалить урядовий комітет. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram