ГоловнаСвіт

В Узбекистані вимкнули голосові служби інтернет-месенджерів

Правозахисники називають офіційний Ташкент ворогом Інтернету

В Узбекистані вимкнули голосові служби інтернет-месенджерів
Узбекистан
Фото: Wikipedia

В Узбекистані відключають голосові служби Skype, WhatsApp, Telegram, Viber і "Агент Mail.Ru", повідомляє узбецька служба "Радіо Свобода".

Абоненти цих служб з 10 жовтня скаржаться на відсутність можливості голосового спілкування.

Користувачі зазначають, що після перших секунд розмови якість зв'язку падає так сильно, що розчути можна тільки уривки слів. За даними видання, проблеми з голосовим інтернет-трафіком створює державний національний оператор телефонного зв'язку - компанія "Узтелеком". Письмовими повідомленнями абоненти можуть обмінюватися без перешкод.

Також студії кабельного телебачення Узбекистану протягом минулого тижня призупинили трансляцію двох каналів: РБК і МИР, повідомляє podrobno.uz. Оператори, відключивши канал, послалися на технічні несправності. При цьому вони назвали відключення тимчасовим. Зараз обидва телеканали доступні тільки користувачам супутникового телебачення в Узбекистані.

Читайте: Каримов посилює інтернет-цензуру в Узбекистані

В Узбекистані чинні жорсткі обмеження для Інтернету. Влада неодноразово закривала доступ до окремих ресурсів і сервісів. У листопаді 2013 року уряд заблокував доступ з великої кількості сайтів через мобільний Інтернет. Багато міжнародних правозахисних організацій устигли оголосити режим Узбекистану ворогом Інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram