ГоловнаСвіт

У РФ 73-річну правозахисницю Комітету солдатських матерів випустили із СІЗО

Стан жінки, яка має другу групу інвалідності, оцінюють як тяжкий

У РФ 73-річну правозахисницю Комітету солдатських матерів випустили із СІЗО
Людмила Богатенкова
Фото: facebook.com/soldiersmothers

У Росії правозахисницю Комітету солдатських матерів Людмилу Богатенкову звільнили із СІЗО і призначили їй як запобіжний захід домашній арешт.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на Комітет солдатських матерів ("Матері Прикум'я") міста Будьонівська і Будьонівського району Ставропольського краю.

Зараз правозахисниця перебуває вдома. Слідчий змінив запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Адвокат Андрій Сабінін розповів "Дождю" подробиці звільнення із СІЗО: "Її не прийняли в СІЗО П'ятигорська, після чого відправили в Будьонівськ. Дві доби вона ночувала в камері попереднього ув'язнення. І сьогодні слідчий ухвалив рішення обрати домашній арешт як запобіжний захід".

За словами адвоката, зараз Богатенкова почувається дуже погано, вирішується питання про її госпіталізацію.

Її звинувачують за ч.3 ст.159 (шахрайство). Подробиці звинувачення адвокат коментувати відмовився.

73-річна Людмила Богатенкова була затримана і арештована в п'ятницю, 17 жовтня. Напередодні її доставили в СІЗО П'ятигорська. На засіданні суду про обрання запобіжного заходу Богатенковой, яка має другу групу інвалідності, стало погано. Їй викликали швидку допомогу.

Правозахисницю звинувачено в шахрайстві. Одночасно поліція обшукала кабінет, орендований відділенням Комітету солдатських матерів у Будьонівському та Будьонівському районі Ставропольського краю ("Матері Прикум'я"), яке очолює Богатенкова.

У серпні Людмила Богатенкова передала в РПЛ відомості про загибель дев'ятьох військовослужбовців, які проходили службу за контрактом у 18 мотострілецькій бригаді (в/ч 27777). Члени Ради надіслали в Головне військове слідче управління Слідчого комітету інтернет-звернення з проханням порушити кримінальну справу. Відповідь так і не надійшла. 14 жовтня, як повідомляє сайт "Солдатських матерів Санкт-Петербурга", списки загиблих солдат передали особисто президентові Володимиру Путіну.

Нагадаємо, в серпні Комітет солдатських матерів у Ставропольському краї РФ нарахував 400 поранених і вбитих на сході України російських солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram