ГоловнаСвіт

Польща пригрозила висланням російським дипломатам

Варшава готова до того, що кільком польським дипломатам також доведеться повернутися додому

Польща пригрозила висланням російським дипломатам

Влада Польщі може витурити з країни російських дипломатів через скандал навколо затримання двох польських громадян за підозрою у шпигунстві на користь РФ.

Про це повідомляє газета Rzechpospolita з посиланням на слова віце-прем'єра Януша Пехочинського.

За його словами, у разі, якщо інформація про зв'язок затриманого офіцера з російськими спецслужбами підтвердиться, вислання кількох співробітників посольства РФ "буде природним кроком". При цьому Пехочинський зазначив, що Варшава готова до того, що у відповідь кільком польським дипломатам доведеться повернутися додому. "Що вдієш, такі речі іноді трапляються", - сказав чиновник.

Крім того, за даними видання, вислати з країни можуть не тільки дипломатів, але й кількох

російських громадян, які живуть і працюють у Польщі і яких підозрюють у співпраці з розвідкою. Йдеться в тому числі про одного російського журналіста.

Читайте: Україна побудує новий газопровід до Польщі

Нагадаємо, 16 жовтня повідомлялося, що у Польщі двох громадян запідозрили у шпигунстві на користь РФ. Один з них - високопоставлений офіцер Війська Польського, другий - юрист із подвійним - російсько-польським - громадянством. Наразі невідомо, на кого вони працювали: Міноборони Польщі повідомило лише, що його співробітник шпигував "на одну з іноземних спецслужб". Польські ЗМІ, однак, уточнюють, що мова йде про російську розвідку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram