ГоловнаСвіт

Путін "здивувався" інформації правозахисників про утиски кримських татар

Президент РФ запевнив, що Москва буде надавати кримським татарам всю необхідну допомогу

Путін "здивувався" інформації правозахисників про утиски кримських татар
архив
Фото: e-crimea.info

Президент Володимир Путін "здивувався" інформації правозахисників про зникнення і прямі викрадення кримських татар і пообіцяв звернути на це увагу.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Член президентської Ради з прав людини (РПЛ) Микола Сванідзе заявив на зустрічі представників РПЛ з президентом про те, що у нього є інформація про факти "зникнень, прямих викрадень" кримських татар "людьми без розпізнавальних знаків".

"З приводу якихось проявів, потрібно, звичайно, уважно подивитися. Я вам вдячний за те, що ви звернули на це увагу. Я вперше чую від вас, що там є якісь зникнення людей. Незрозуміло, хто це робить, навіщо це робить. Мені абсолютно це незрозуміло", - сказав президент РФ.

Також Путін зазначив, що уряд Росії далі підтримуватиме кримських татар і надаватиме їм всю необхідну допомогу. "Думаю, що для вас і для мене, і для всіх об'єктивних спостерігачів зрозуміло, що у сучасній Росії немає і не може бути жодних проблем із кримськими татарами", - заявив президент. Крім того, він підкреслив важливість реабілітації кримських татар.

"Для людей це важливо, вони не хочуть почуватися злочинцями. Вони хочуть, щоб суспільство перед ними вибачилося. Акт реабілітації і має ось такий сенс у тому числі. Це вибачення перед ними", - пояснив Путін.

Разом з тим, він закликав правозахисників серед кримських татар не спекулювати на своєму минулому, висловивши здивування, як, залишаючись громадянами України, деякі з них можуть захищати інтереси російських громадян у Криму.

Нагадаємо, 6 жовтня в Євпаторії знайшли мертвим викраденого кримського татарина. Викрадення кримчан розслідує Генпрокуратура України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram