ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Глава РПЛ РФ закликав Путіна припинити інформаційну війну проти України

Путіну запропонували культивувати і захищати відносини з Україною

Глава РПЛ РФ закликав Путіна припинити інформаційну війну проти України
Путин
Фото: EPA/UPG

Глава президентської ради з прав людини Михайло Федотов звернувся до президента РФ Володимира Путіна з пропозицією відмовитися від інформаційної війни проти України і перейти до політики "інформаційного взаєморозуміння".

Про це Федотов сказав на засіданні ради, в якому брав участь Володимир Путін (стенограму опубліковано на офіційному сайті Кремля).

"Тільки перейшовши від інформаційної війни до інформаційного взаєморозуміння, ми зможемо поступово відновити братські, дружні стосунки між народами Росії та України", - сказав Федотов. На його думку "взаємна ворожнеча - це катастрофа для обох країн, це безглуздя".

Федотов також запропонував президенту скористатися високим рейтингом влади в суспільстві для "демілітаризації свідомості", і проведення не військової, а "громадянської мобілізації, спрямованої на вирішення реальних проблем мирного в нашій країні часу". "Давайте частіше показувати на телебаченні фільми за творами Гоголя, створювати передачі про творчість Тараса Шевченка, запрошувати українських артистів, письменників, художників, учених. Нас усіх стільки пов'язує з Україною, з цим прекрасним народом. Це треба культивувати, захищати. А мерзотники є, на жаль, у кожному народі", - додав глава РПЛ.

На думку Федотова, мирний час вимагає виховання інших стереотипів поведінки. Він вважає, що підозрілість і ворожість, які згубно впливають на інтелектуальний потенціал нації, потрібно протиставити відкритості і прагненню до співпраці, "які завжди допомагали нашому руху шляхом модернізації та гуманізації російського суспільства".

Президент у свою чергу відповів, що вважає відчуження російського та українського народу трагедією. "Неможливо дивитися без сліз на те, що там відбувається, по-перше. І, по-друге, на найголовнішу трагедію, яка розгортається перед нашими очима, - на відчуження українського і російського народів", - сказав Путін.

Президент також сказав, що в реакції на українську кризу гуманітарні чинники важливіші, ніж правові. "Ми не можемо склавши руки дивитися на те, як люди просто помирають або від голоду, або без медикаментів, без надання медичної допомоги", - заявив Путін.

На цьому засіданні керівник міжнародної громадської організації "Справедлива допомога", член РПЛ Єлизавета Глінка звернулася до Володимира Путіна зі скаргою на ФМС, бездіяльність якої, за її словами, ускладнює становище українських дітей, які проходять лікування в лікарнях Росії. "Два тижні тому я привезла сюди 12 дітей, а співробітники ФМС досі не з'явилися в лікарні", - повідомила вона.

Нагадаємо, 12 жовтня повідомлялося, що в російських ЗМІ виявили фіктивного європейського професора. Йдеться про професора Лоренца Хаага, який постійно дає коментарі ІТАР-ТАРС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram