ГоловнаСвіт

Прем'єр Австралії пообіцяв "жорстко" поговорити з Путіним

Ебботт намір висловити лідерові РФ свою думку про катастрофу малайзійського "Боїнга"

Прем'єр Австралії пообіцяв "жорстко" поговорити з Путіним
Тони Эбботт

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт пообіцяв "жорстко" поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті країн G20, який відбудеться у Брісбені в листопаді.

Про це повідомляє агентство AFP.

Глава австралійського уряду, зокрема, заявив, що збирається висловити Путіну свою думку про катастрофу малайзійського "Боїнга" в Донецькій області. За його словами, "австралійці були вбиті повстанцями, яких підтримують росіяни, з використанням поставляється російськими озброєння".

"Попереду багато жорстких розмов з Росією, але я підозрюю, що моя розмова з Путіним буде найжорсткішим з усіх", - сказав Ебботт.

Говорячи про майбутній бесіді з російським президентом, Ебботт використовував термін shirt front, який в австралійському футболі означає "кинутися спереду на противника і звалити його на землю".

Напередодні міністр фінансів Австралії Джо Хокі підтвердив участь Путіна в саміті G20, який відбудеться в Брісбені 15-16 листопада. Раніше країни-учасниці "Великої двадцятки" не мали єдиної думки з цього приводу.

Ебботт зі свого боку заявив на прес-конференції в Брісбені, що усвідомлює небажання співвітчизників бачити його рукостискання з Путіним і "не вельми щасливий" з приводу багатьох аспектів російської політики. Однак, за його, словами "саміт G20 - зустріч всіх її членів, і Австралія, що приймає (саміт), не може самостійно вирішити, кого впускати, а кого ні".

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. В результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. За попередніми даними, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником. 9 вересня голландські експерти підтвердили, що малайзійський Boeing збили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram